recepta EntrantsAmanida tèbia de carxofes i navalles

Amanida tèbia de carxofes i navalles.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 4 carxofes
  • 6 navalles
  • vinagre balsàmic o de Mòdena
  • 1 ceba tendra
  • 1 tomàquet madur sense pell ni llavors
  • julivert
  • una mica de pebrot verd i vermell, per a donar color
  • oli, sal i pebre.

Elaboració:

Pelar les carxofes i tallar-les a llàmines. Fer-les al vapor.

En una planxa ben calenta amb una miqueta d’oli farem les navalles amb una mica de sal.

Fer ana vinagreta amb les verdures i el julivert picats ben finament, sal, vinagre, pebre i oli ben barrejats fins que el vinagre i l’oli hagin emulsionat.

Millor preparar-la prèviament i deixar-la reposar unes hores a la nevera.

Muntar el plat amb les llàmines de carxofa regades amb una mica de vinagreta i les navalles a un costat mullant-les amb un rajolí d’oli.

Notes: Es poden substituir les navalles per escamarlans, gambes, llagostins, musclos, cloïses …)si hi posem animals de clova, obrir-los al vapor enlloc de fer-los a la planxa.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!