recepta Primers-platsFideus amb calamars

Fideus amb calamars.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 2 calamars mitjanets
  • 1 ceba tendra
  • 1 ceba petita
  • 2 xampinyons mitjans
  • 1 tomàquet madur
  • mitja lliura de fideus
  • 2 grans d’all
  • 1 copa de vi blanc
  • fumet de peix o de verdures
  • oli
  • sucre
  • sal

Elaboració:

En una cassola amb una mica d’oli i a foc suau sofregir les cebes i els alls ben picats. Quan hagin enrossit, tirar-hi els calamars tallats a trossos, el tomàquet pelat, sense llavors i ben trinxat, un polsim de sucre i sal. Remenar sovint fins que el tomàquet estigui ben fet. posar-hi el vi i a foc més alegre deixar reduir.

Afegir els fideus i remenar constantment durant 2 o 3 minuts abans de posar-hi el fumet que haurem escalfat previament a punt d’ebullició.

Quan porti uns 5 minuts, posar-hi els xampinyons llescats i continuar la cocció 10 minuts més, remenant-ho de tant en tant. Deixar reposar uns moments amb la cassola tapada i servir.

Nota: El fet d’afegir els xampinyons a mitja cocció i no a l’inici fa que es compsi millor en boca la diferència de textures.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!