recepta Primers-platsPastís de mongeta tendra

Pastís de mongeta tendra.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 1 lliura de mongeta tendra
  • 1 unça de mantega
  • 1 cullerada d’oli
  • 1 ceba petita
  • julivert
  • api
  • 1 copeta de brou de carn
  • 1 tassa de salsa bexamel (*)
  • 1 ou
  • 1 cullerada de farina de galeta
  • formatge parmesà
  • sal
  • pebre

(*) Per a la bexamel:

  • 20 grs. de mantega
  • 20 grs. de farina (una cullerada)
  • 1/4 l. de llet
  • oli
  • sal
  • pebre
  • nou moscada.

Elaboració:

Per a fer la salsa, en un cassó es desfà la mantega i s’hi afegeix la farina, es va remenant fins que vol començar a agafar color. De mica en mica es va afegint la llet calenta tot continuant remenant. Es condimenta amb sal, pebre i una mica de nou moscada i es deixa fer a foc moderat durant uns 10 minuts.

Fer bullir les monegetes en aigua amb una mica de sal durant deu minuts. Treure-les del foc i tallar-ne la cocció sota l’aixeta d’aigua freda. Escórrer i reservar.

En una cassola amb dues cullerades d’oli i 40 grs. de mantega, a foc suau posar-hi un trinxat amb la ceba, l’api i el julivert. Quan comenci a enrossir, posar-hi les mongetes i el brou de carn. Tapar-ho i deixar coure uns vint minuts.

Mentre barrejar la bexamel amb 2 cullerades de formatge parmesà acabat de ratllar i el pebre.

Posar a la cassola amb les mongetes la meitat de la salsa amb l’ou batut. Remenar-ho bé.

Untar amb mantega i farina de galeta un motlle de vores altes i posar-hi el preparat de la cassola. Cobrir-ho amb la resta de bexamel. Deixar coure al bany Maria durant quaranta minuts.

Deixar reposar, desenmotllar i servir.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!