recepta Primers-platsRaviolis frescos a la trevisana

Ingredients per a dues persones:

Per a la pasta:

  • 3 unces de farina
  • 1 ou
  • oli
  • sal

Per al farcit:

  • 4 1/2 unces de recuit
  • 4 unces de xicòria
  • 1 ceba petita
  • 1 unça de parmesà
  • oli
  • 1 ou
  • sal
  • pebre

Per a la salsa:

  • mantega
  • ceba
  • parmesà
  • sàlvia

Elaboració:

Damunt una superfícia ben neta, posar la farina en forma de volcanet, a dins posar-hi l’ou, una mica de sal i oli. Amb les mans amassar-ho durant uns 20 minuts. Cobrir la massa amb paper film i deixar reposar durant mitja hora.

Per a preparar el farcit, trinxar la ceba i en una paella amb una mica d’oli, a foc suau, fer-la enrossir. Quan canvii de color, afegir-hi la xicòria trinxada, sal i pebre i sofregir-ho a foc més viu durant uns 5 minuts.

En un bol, xafar amb una forquilla el recuit i barrejar-ho amb el sofregit, un ou, formatge ratllat, sal i pebre.

En una superfície enfarinada, amb un corró, extendre la massa fent una pel·lícula fina de forma rectangular. Damunt la meitat d’aquesta massa, distribuir-hi el farcit en petites muntanyetes equidistants i separades. Marcar les separacions entre elles amb clara d’ou amb l’ajuda d’un pincell (aixó farà que en coure’s la pasta no s’obrirà) i plagar-hi a sobre la meitat de la massa. Amb els dits premsar-la al voltant de cada pila de farcit, per eliminar-ne l’aire i enganxar-la entre sí. Amb una rodeta dentada de tallar pasta, o amb un ganivet, separar cadascun dels raviolis.

Fer-los bullir en abundant aigua salada.

Preparar una salsa, en una paella fer fondre mantega amb un tall de ceba, que després cal retirar. Posar-hi unes fulles de sàlvia i els raviolis amb una mica de l’aigua de la pròpia cocció. Ratllar-hi formatge parmesà i deixar fer tot plegat durant 2 o tres minuts. servir immediatament.

Nota: Aquesta recepta de preparar els raviolis frescos, permet fer tota la gamma de farcits que la pròpia imaginació permeti.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!