recepta Primers-platsTallarins negres amb espàrrecs i cloïsses

Tallarins negres amb espàrrecs i cloïsses.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 1/2 manat d’espàrrecs
  • 10 cloïsses
  • 1/2 lliura de tallarines negres (feta amb tinta de sípia)
  • 1 ceba petita
  • alfàbrega
  • brou de verdures
  • vi blanc
  • sal
  • oli

Elaboració:

Netejar els espàrrecs, tallar-ne les puntes a uns 10 cm. i aquestes, a la seva vegada, tallar-les al larg en quatre trossos. Reservar-les. El tronc dels espàrrecs, tallar-los a trossos petits.

En una paella amb una mica d’oli, daurar la ceba trinxada, quan estigui, afegir els trossets d’espàrrec i unes fulles d’alfàbrega. Mantenir a foc suau durant uns cinc minuts, remenant de tant en tant. Afegir-hi el brou suficient per a cobrir els espàrrecs i deixar coure durant deu minuts. Quan estiguin ben cuits, passar-los per la batedora i resctificar de sal.

Mentre en una olla amb abundant aigua salada, coure la pasta al dente.

En una paella amb unes gotes d’oli, fregir lleugerament les puntes dels espàrrecs i reservar. En la mateixa paella fer obrir les cloïsses amb el vi. Una vegada obertes, tornar-hi a posar les puntes d’aspàrrec i les tallarines ben escorregudes. Mantenir-ho a foc suau durant un parell de minuts.

Emplatar, possant primer la salsa d’espàrrecs i al damunt les tallarines, les cloïsses i les puntes d’espàrrec.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!