recepta Primers-platsTerrina a la serralada

Terrina a la serralada.  - EMTV

ingredients:

  • 1 conill de bosc
  • 1/2 lliura de pernil en un sol tall
  • 1 lliura de carn picada de porc
  • 1/2 lliura d’olives sense pinyol
  • 4 escalunyes
  • molla de pa, la d’una llesca gruixuda
  • 1 ou
  • 1 got de vi de Porto
  • farigola fresca
  • sal
  • pebre

Elaboració:

Preparar una pasta amb la molla de pa i el vi.

Tallar la carn crua de conill i juntament amb la de porc, picar-les finament.

Amassar la pasta de pa amb la carn, l’ou batut, les escalunyes trinxades, sal, pebre i fulles de farigola fresca.

Tallar el pernil a bastonets.

En un motlle rectangular posar una capa del farcit, repartir-hi al damunt bastonets de pernil posats al llarg, així com olives, a l’efecte que en tallar la terrina s’hi trobin anells d’olives i cuadradets de pernil. Es continua amb farcit, pernil i olives, …, acabar amb farcit.

Tapar la terrina i fer-la coure al forn pre-escalfat a 200º, al bany Maria, durant una hora i mitja.

Una vegada freda, desenmotllar i deixar reposar a la nevera com a mínim 24 hores.

Servir amb torrades de pa.

Nota: Desossar el pernil és una tasca feixuga. Es pot simplificar fent-lo bullir uns minuts. Aleshores caldrà reduir-ne la cocció al bany Maria.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!