recepta Segons-plats-carnsBotifarró amb poma i patata

Botifarró amb poma i patata.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 2 botifarrons de ceba
  • 2 patates mitjanes
  • 2 pomes Fuji
  • 1 ceba
  • 12 rectangles de pasta filo
  • mantega
  • sucre
  • llet
  • nou moscada
  • herbes provençals
  • sal
  • oli
  • pebre
  • paper sulfuritzat

Elaboració:

Tallar 12 rectangles de pasta filo d’uns 15 x 8 cm.

Fondre una cullerada de mantega, bé al microones o bé al foc, però, sense deixar-la coure.

En una plata d’anar al forn, posar paper sulfuritzat i dos dels rectancles de pasta, amb un pincell untar-los amb mantega, després posar-hi a sobre el segons rectangle i untar; així fins a obtenir dos rectangles de sis fulles cadascun. Posar-hi un objecte pesant a sobre i enfornar-ho uns minuts al forn ben calent.

Tallar la ceba a llamines ben fines i sofregir-les en una mica d’oli a foc suau. Quan comenci a canviar de color, posar-hi una punta de sucre i un rajolí d’aigua i deixar-la confitar tranquilament.

Tallar la poma a llesques primes i passar-les per la paella amb unes gotes d’oli i una mica de mantega. Condimentar-les amb les fines herbes i pebre.

Coure les patates amb pell al vapor. Prepar un puré amb les patates, una mica de mantega i llet calenta, una mica de sal i de nou moscada.

Passar per la paella els botifarrons.

Muntar el plat amb un rectangle de pasta fullada, una capa de ceba caramelitzada i les pomes, acompanyant el puré de patata i el botifarró.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!