recepta Segons-plats-carnsLLengua de vedella amb bolets

LLengua de vedella amb bolets.  - EMTV

Ingredients per a quatre persones:

  • 1 llengua de vedella
  • 1 lliura de bolets de tenporada
  • 1 patanaga
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1/2 cabeça d’alls
  • farigola
  • llorer
  • 1 copeta de vi ranci
  • oli
  • sal

Elaboració:

Escaldar uns minuts la llengua en aigua bullent i abans de que es refredi del tot, rascar-la amb un ganivet, per treure-li la pell.

En una cassola per anar al forn posar-hi la pastanaga, la ceba i el porro tallats a troços, els alls amb pell, les herbes aromàtiquets, la llengua salpebrada i un raig d’oli.

Posar-la tapada al forn pre-escalfat a 180º. Girar-la de tant en tant perquè es rosteixi bé. Als deu minuts posar-hi els tomàquets tallats per la meitat i el vi. Quan aquest hagi reduit posar-hi un cullerot d’aigua i els bolets nets i trossejats.

Quan estigui rostida, tallar la llengua a rodanxes i acompanyar-la amb la verdura, els bolets i el suc del rostit.

Nota: Es preferible posar-hi bolets frescos de temporada, però si no en tenim podem posar-n’hi de secs tenint-los previament uns minuts en aigua perque es rehidratin.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!