recepta Segons-plats-carnsXai a la cassola amb verdures

Xai a la cassola amb verdures.  - EMTV

Ingredients per a dues persones:

  • 1/2 Kg. d’espatlla, palpís o coll de xai a talls de 2 dits de gruix.
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 4 unces de pèsols
  • 1 porro
  • alls
  • oli
  • 1/2 got de brou de carn o d’aigua
  • 1/2 copeta de vi ranci
  • llorer
  • farigola

Elaboració:

En una cassola amb un raig d’oli i foc viu posar a enrossir la carn. Quan hagin agafat color posar-hi el vi i deixar reduir. Amb el foc una mica més baix afegir les verdures tallades a talls regulars i els alls sencers. Passats 2 o 3 minuts posar-hi una fulla de llaurer, una branqueta de farigola i el brou.

Quan arrenqui el bull, tapar-ho bé i a foc ben baix deixar coure durant uns tres quarts d’hora. A mitja cocció afegir-hi els pèsols i donar una volta als talls de xai i si estés molt sec afegir una mica més de brou. El guisat ha de quedar sec, o sigui que si al final de la cocció quedés caldós, deixar la cassola destapada durant els últims minuts de cocció.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!