recepta Segons-plats-peixFilet de gall amb salsa de safrà

Ingredients per a dues persones:

  • 2 filets de gall de 1/2 lliura cadascun
  • 1/2 taronja
  • farigola fresca
  • 1 dl. de fumet de peix
  • 1 copeta de vi blanc
  • crema de llet
  • safrà
  • alfàbrega
  • 1 tomàquet madur
  • 3 unces de puré de patates
  • 3 unces d’espinacs
  • 1 gra d’all
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre negre

Elaboració:

Tallar cadascun dels filets en tres talls. Triturar la mitja taronja per a obtenir una barreja de suc i pell.

En un bol posar el peix, la taronja, unes fulles de farigola fresca, l’all trinxat i oli d’oliva. Cobrir-ho amb paper film i deixar-ho a la nevera en maceració durant mitja hora.

En un cassó amb aigua i sal bullir durant 5 minuts els espinacs. Reservar. Preparar un puré de patates.

En un cassó posar-hi el fumet i el bi blanc i portar-ho a ebullició. Quan hagi reduït a la meitat, afegir la crema de llet i un bri de safrà. Quan hagi tornat a reduir a la meitat, la salsa estarà al punt. Quan s’hagi de servir, tèbia, afegir el tomàquet sense pell ni llavors tallat a dauets i un polsim d’alfàbrega trinxada.

Escórrer el peix del suc de marinar i salpebrar. En una paella amb oli calent, fregir el peix, amb la pell a sota. Als tres minuts, girar-lo i fregir-lo per l’altra costat dos minuts més.

Servir el peix sobre un llit de puré de patates i espinacs i acompanyat amb la salsa

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!