recepta Segons-plats-peixTruita a la piamontesa

Ingredients per a dues persones:

  • 2 truites de riu
  • 1 manat de panses
  • 1 llimona
  • romaní
  • 1 branqueta d’api
  • 1 ceba petita
  • sàlvia fresca
  • 1 gra d’all
  • llorer
  • vinagre de vi blanc
  • 1/2 petricó de fumet de peix
  • oli
  • sal

Elaboració:

Remullar en aigua tèbia les panses durant un quart i mig.

Escatar i netejar les truites. Netejar la llimona i ratllar la pell.

Trinxar finament la ceba, l’api, les fulles de romaní, un parell de fulles de sàlvia i l’all i sofregir-ho dins d’una cassola gran amb una mica d’oli. Quan la ceba canvii de color, posar-hi les truites, el vinagre, la pell ratllada de llimona, una fulla de llorer, les panses escorregudes i el fumet de peix. Salar i deixar coure a foc moderat amb la cassola tapada. Als deu minuts donar la volta al peix i deixar-ho deu minuts més.

Servir amb el peix sencer o bé treient-li pell i espines, sempre acompanyat amb el suc de la cocció.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!