recepta Segons-plats-peixTruita farcida de verdures

Ingredients per a dues persones:

  • 1 truita asalmonada gran
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 4 fulles d’enciam
  • 1 fulla petita de llorer
  • julivert
  • 1 botella petita de cervesa
  • mantega
  • oli
  • sal
  • pebre

Elaboració:

Netejar les fulles d’enciam, escaldar-les en aigua bullint durant pocs segons i immediatament passar-les en un recipient amb aigua gelada.

Pelar i tallar a trossets les diferents verdures.

En una cassola amb una punta de mantega i oli d’oliva, posar les verdures, el julivert trinxat i la fulla de llorer, tapar-la i deixar-ho estofar a foc suau.

Escatar i netejar la truita, salpebrar i farcir-la amb les verdures.

Escórrer les fulles d’enciam i embolicar el peix.

Untar amb mantega una plata d’anar al forn i posar-hi la truita i la cervesa. Enfornar-ho a 180º durant mitja hora. De tant en tant regar el peix amb el suc.

Posar la truita en una plata de servir, mantenint-la calenta.

El fons de la cocció passar-lo a una cassoleta al foc i deixar-ho reduir. Quan en quedi menys de la meitat, afeigir-hi unes puntes de mantega i remenar fins a obtenir una salsa cremosa.

Servir el peix amb la salsa.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!