recepta SopesSalmorejo

Ingredients per a dues persones:

  • 1/2 lliura de molla de pa sec
  • 1/2 lliura de tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 2 ous
  • 1 1/2 unces de pernil
  • sal
  • oli
  • vinagre

Elaboració:

Remullar el pa sec en aigua durant un quart d’hora. Escorre’l bé.

Escaldar durant uns segons els tomàquets i treure’ls la pell.

Posar dins del got de la batedora el pa, els tomàquets, els alls i un ou cru. Triturar fins a obtenir una salsa uniforme i incorporar-hi sal i unes gotes de vinagre. Passar-ho pel colador xinès.

Amanir-ho amb un raig d’oli d’oliva de baixa acidesa i reservar a la nevera.

Al moment de servir posar-hi uns talls de pernil i un ou dur trossejat.

Nota: Aquesta sopa freda es pot considerar una variant del gaspatxo i és d’origen cordobès.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!