recepta SopesSopa de peix

Sopa de peix.  - EMTV

Ingredients per a quatre persones:

  • 1 cap gros de rap o 2 de petits.
  • 2 peixos de roca
  • 2 crancs
  • 2 galeres
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • all
  • vi blanc
  • oli
  • sal
  • pebre vermell picant
  • julivert
  • ametlles torrades
  • 4 llesques de pa torrat
  • 2 l. d’aigua

Elaboració:

A l’olla preparar el fumet amb una mica d’oli fred i a foc baix, sofregir la ceba i 4 o 5 grans d’all tallats a grans talls. Quan s’enrossegin afegir-hi els crancs i les galeres. Salar. Quan comencin a estar fets afegir un got de vi blanc i amb el foc més alt deixar reduir. Abaixar de nou el foc i sofregir el tomàquet també a grans talls. Quan estigui fet afegir una culleradeta de pebre vermell picant, el peix i l’aigua. Així que arrenqui el bull deixar coure màxim 20 minuts.

Passar-ho pel colador xinès i aprofitar el peix sense espines, en especial la carn que hi ha dins del cap de rap.

Rectificar de sal, afegir les llesques de pa torrat ben untades amb all refregat i una picada feta amb all, julivert i ametlles torrades. Deixar bullir un parell de minuts i passar-ho per la batedora. Afegir el peix recuperat i servir.

Notes: En aquest darrer pas, es pot substituir el pa torrat per arròs. Aleshores deixar bullir fins que estigui fet. La sopa ha de resultar clareta. Posats a fer és aconsellable fer-ne més quantitat. Aquest fumet que és molt enriquit, el podem guardar a la nevera. Ens pot donar un gust immillorable a arrossos i pastes.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍

Estem treballant en el web!