Video Youtube EL BÚNQUER: Ignaz Semmelweis (2x112)

EL BÚNQUER: Ignaz Semmelweis (2x112). Una biografia de búnquer de manual, de les clàssiques: 1800, Europa Central, penúria, malalties, un metge espavilat, però incomprès... la modernitat s'obria camí, però en el món de la medicina encara hi havia maneres de funcionar arcaiques i perilloses. Resulta que el nostre protagonista es va adonar que hi havia una relació directa entre la manca d'higiene dels metges i la mortalitat dels pacients. Una biografia de búnquer de manual, de les clàssiques: 1800, Europa Central, penúria, malalties, un metge espavilat, però incomprès... la modernitat s'obria camí, però en el món de la medicina encara hi havia maneres de funcionar arcaiques i perilloses. Resulta que el nostre protagonista es va adonar que hi havia una relació directa entre la manca d'higiene dels metges i la mortalitat dels pacients. "I si... al capdavall... després de tocar un cadàver putrefacte, no fos tan desgavellat rentar-se una mica les mans?", va pensar l'Ignaz. Els seus col·legues el van tractar de boig i el van tancar en un psiquiàtric.

Una biografia de búnquer de manual, de les clàssiques: 1800, Europa Central, penúria, malalties, un metge espavilat, però incomprès… la modernitat s’obria camí, però en el món de la medicina encara hi havia maneres de funcionar arcaiques i perilloses. Resulta que el nostre protagonista es va adonar que hi havia una relació directa entre la manca d’higiene dels metges i la mortalitat dels pacients. “I si… al capdavall… després de tocar un cadàver putrefacte, no fos tan desgavellat rentar-se una mica les mans?”, va pensar l’Ignaz. Els seus col·legues el van tractar de boig i el van tancar en un psiquiàtric.

#BúnquerCatRàdio

Instagram del programa: https://www.instagram.com/elbunquercatradio/

Subscriu-te al canal oficial de Catalunya Ràdio a YouTube: https://bit.ly/2RLKl6r

TV3 a YouTube: https://bit.ly/2WFU15Y Facebook: https://es-es.facebook.com/catradio Twitter: https://twitter.com/catalunyaradio Instagram: https://www.instagram.com/catalunyaradio Web: https://www.ccma.cat/catradio

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍


Servidor Discord EMTV

Estem treballant en el web!