recepta Consells-i-trucs10 regles d'or per a coure la pasta

1- Fer servir una olla alta. El nivell de l’aigua no ha de superar les 3/4 parts de la seva capacitat.

2- La regla del deu, cent, mil. La relació justa per a la correcta cocció és 10 grs. de sal, 100 grs. de pasta, 1 litre d’aigua.

3- Fer arrancar el bull a l’aigua. Abaixar lleugerament el foc, posar-hi la sal i fer-la disoldre. Si és pasta fresca, afegir-hi un gra d’all, així no s’enganxarà una amb l’altra.

4- Posar-hi la pasta i apujar el foc perquè ràpidament reprengui l’ebullició. Barrejar-ho amb un estri de fusta. Si es tracta d’espaguetis no fer-ho fins que es pleguin per ells mateixos.

5- Mantenir l’ebullició amb l’olla destapada.

6- Per a obtenir la pasta “al dente” tenir cura del temps de cocció assenyalat pel fabricant. En general és una bona norma, mastegar un troç de pasta, ha de ser tova externament però encara dura al centre.

7- Colar la pasta conservant una mica de l’aigua de cocció. Podrà fer servei per acabar la preparació del plat o diluir la salsa d’acompanyament. Els espaguetis tenen tendència a enganxar-se. La millor manera de colar-los és passar-los al colador uns quants cada vegada, amb l’ajuda d’una forquilla llarga de fusta.

8- És una bona costum escalfar la plata de servir la pasta o bé els plats.

9- No cal oblidar que encara, una vegada escorreguda, continua una lleugera cocció. Per tant es aconsellable coure-la i servir-la immediatament.

10- Per a les receptes amb pasta freda cal, una vegada escorreguda, regar-la amb un raig d’oli i deixar-la en un recipient tot remenant-la sovint. Una vegada freda, condimentar-la amb la salsa preparada i servir-la.

Comentaris del públic

Si teniu cap puntualització, nova informació o qualsevol cosa que creieu d'interès, no dubteu de comentar-ho 😍


Servidor Discord EMTV

Estem treballant en el web!