Netejar els espàrrecs, tallar-ne les puntes a uns 10 cm. i aquestes, a la seva vegada, tallar-les al larg en quatre trossos. Reservar-les. El tronc dels espàrrecs, tallar-los a trossos petits.
En una paella amb una mica d’oli, daurar la ceba trinxada, quan estigui, afegir els trossets d’espàrrec i unes fulles d’alfàbrega. Mantenir a foc suau durant uns cinc minuts, remenant de tant en tant. Afegir-hi el brou suficient per a cobrir els espàrrecs i deixar coure durant deu minuts. Quan estiguin ben cuits, passar-los per la batedora i resctificar de sal.
Mentre en una olla amb abundant aigua salada, coure la pasta al dente.
En una paella amb unes gotes d’oli, fregir lleugerament les puntes dels espàrrecs i reservar. En la mateixa paella fer obrir les cloïsses amb el vi. Una vegada obertes, tornar-hi a posar les puntes d’aspàrrec i les tallarines ben escorregudes. Mantenir-ho a foc suau durant un parell de minuts.
Emplatar, possant primer la salsa d’espàrrecs i al damunt les tallarines, les cloïsses i les puntes d’espàrrec.